SEO On-page: Optimizarea conținutului paginii de la A la Z
SEO on-page este unul dintre cele mai importante procese pe care le puteți utiliza pentru a obține poziții mai bune în rezultatele organice ale unui motor de căutare și pentru a desfășura campanii SEO de succes.

SEO on-page (denumit uneori și SEO on-site), este procesul de optimizare a structurii și conținutului unei pagini web.
Scopul final al SEO este de a vorbi „limba motoarelor de căutare” și de a ajuta crawlerele motoarelor de căutare să înțeleagă sensul și contextul conținutului dvs.
De ce este important SEO on-page?
Ce este optimizarea SEO on-page?
SEO on-page este procesul de optimizare a paginilor web pentru a îmbunătăți poziționarea în căutări și, la rândul său, pentru a aduce trafic relevant și organic către site-ul dvs.. Se referă la conținut și la codul sursă HTML, ambele putând fi optimizate.
SEO on-page este important pentru că oferă motoarelor de căutare o serie de semnale care să le ajute să înțeleagă despre ce este vorba în conținutul dvs.
În timpul proceselor de indexare și de ranking, motoarele de căutare încearcă să asocieze paginile web cu cuvintele-cheie și termenii de căutare pe care utilizatorii îi introduc în câmpul de căutare.
Prin intermediul elementelor SEO on-page puteți să le ghidați în ceea ce privește cuvintele cheie pe care doriți ca paginile dvs. să rankeze în motoarele de căutare
În plus, se numește „on-page” pentru că orice modificare de optimizare făcută la o pagină web contribuie la o experiență mai bună pentru utilizator.
Tehnici de optimizare SEO on-page
Iată o listă a tuturor tehnicilor SEO on-page pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când doriți optimizarea pentru motoarele de căutare a unei pagini web din site-ul dvs.:
- Cercetare cuvintelor cheie
- Structura URL
- Optimizarea titlului paginii
- Optimizarea Descrierii Meta
- Optimizarea etichetei H1
- Viteza de încărcare a paginii
- Conținutul SEO
- Legături interne
- SEO pentru imagini
- SEO pentru video
- Backlink-uri pentru SEO
Ce presupune SEO on-page?
Conținutul dvs. ar trebui să fie de bună calitate și relevant și să includă optimizarea on-page a titlurilor, a imaginilor și a tag-urilor HTML (meta, header și title).
Acordarea unei atenții sporite la optimizarea on-page include și un focus pe SERP (paginile de rezultate ale motoarelor de căutare). Acest lucru va stimula traficul de pe site-ul dvs. și va însemna creșterea poziției în Google.
De ce este important SEO on-page?
SEO on-page este necesar pentru a fi atractiv pentru motoarele de căutare, astfel încât acestea să recunoască, să înțeleagă și să clasifice conținutul dvs. în mod corespunzător, aducând oamenii potriviți pe site-ul dvs.
Care este importanța cercetării cuvintelor cheie?
Etapa de cercetare a cuvintelor cheie ar trebui să stea la baza oricărei campanii SEO pentru a crea cea mai bună oportunitate de a fi bine poziționat în motoarele de căutare pentru un anumit topic. O poziționare mai bună generează mai mult trafic organic către site-ul dumneavoastră.
Cel mai bun cuvânt cheie este un termen sau o frază care:
- Este căutat în mod frecvent de către publicul dvs. țintă.
- Este relevant pentru tema sau subiectul central al conținutului dumneavoastră.
- Se află deja în sfera de poziționare a site-ului dumneavoastră.
Structura URL: Care este cea mai bună structură URL pentru SEO?
Păstrarea URL-urilor scurte și simple este cea mai bună structură URL pentru SEO. Utilizatorii ar trebui să poată identifica conținutul paginii web din URL.
Folosirea corectă a URL-urilor poate contribui la creșterea ratei de click pe link-urile distribuite, sporind și mai mult traficul.
Structura URL recomandată pentru SEO include:
- Scrierea URL-urilor cu litere mici. Este ceea ce se așteaptă utilizatorii, este mai ușor de citit decât toate majusculele și standardizează URL-ul pentru a preveni erorile de linking pe și în afara site-ului.
- Folosiți cratime (-) mai degrabă decât underscore (_). Sublinierile nu pot fi văzute dacă URL-ul este publicat ca un link brut.
- Folosiți cuvinte-cheie precise. Alegeți cuvinte-cheie care oferă o descriere exactă a ceea ce conține pagina.
- Evitați să folosiți cuvinte inutile. Simplificați și folosiți doar cuvinte pe care utilizatorii le vor căuta.
Title Tags: Cum să scrieți etichete de titlu pentru SEO
Ce este o etichetă de titlu în SEO?
Title tag-urile sunt un element HTML utilizat pentru a specifica titlurile paginilor web. Le veți vedea afișate în SERP ca titlu pe care faceți click după ce ați făcut o căutare. Acesta vă spune (și motorului de căutare) despre conținutul site-ului.
De ce sunt importante title tag-urile?
Title tag-urile sunt prima impresie pe care vizitatorii o au despre pagina dvs., indicând despre ce este vorba pe site și ajutând motorul de căutare să găsească și să afișeze pagina dvs. atunci când sunt tastate cuvintele cheie.
Cum se scriu titlurile pentru SEO
Menținerea lungimii unui title tag sub 60 de caractere vă va oferi 90% șanse ca titlurile dvs. să fie afișate corect. Dacă este prea lung, acesta poate fi tăiat de motoarele de căutare și cuvintele importante pot fi omise.
Oferiți fiecărei pagini propriul title tag
Ajutați motoarele de căutare să înțeleagă că fiecare pagină a site-ului dvs. este unică, oferindu-le paginilor individuale etichete de titlu unice. Evitați titlurile generice, cum ar fi „pagina de produs” sau „acasă”, care pot reduce rata de click.
Evitați utilizarea excesivă a cuvintelor cheie
Nu creați o listă de lucruri în title tag-ul dvs. și nu repetați același cuvânt cheie. Etichetele de titlu SEO ar trebui să aibă variații ale cuvintelor cheie, astfel încât motoarele de căutare să le poată înțelege. Plasarea cuvintelor cheie pe primul loc sau aproape de începutul etichetei de titlu poate avea un impact pozitiv asupra poziționării în SERP.
Cât de importantă este un tag H1 pentru SEO?
Ce este o etichetă H1 în SEO? Etichetele H1 sunt un rezumat general al conținutului unei pagini și sunt importante pentru a organiza și prezenta pagina dvs. în mod clar, astfel încât oamenii să poată înțelege conținutul paginii la prima vedere.
Ce ar trebui să conțină etichetele H1?
Etichetele H1 în SEO ar trebui să conțină cele mai importante cuvinte cheie pentru a ajuta utilizatorii să navigheze conținutul atunci când caută și văd paginile afișate. Heading-urile H1 organizate sunt corelate cu obținerea unor poziții mai bune în SERP.
Înțelegerea lungimii tag-ului H1 pentru SEO
Acestea ar trebui să aibă în jur de 20-70 de caractere, să fie în bold și să utilizeze cuvinte cheie relevante pentru a facilita o experiență bună pentru utilizatori.
Linii directoare pentru conținutul SEO
Targetarea cuvintelor cheie și cuvintele cheie LSI
O bună redactare SEO implică selectarea cuvintelor cheie pentru a reflecta în mod clar ceea ce oferă pagina dvs..
Aspecte importante de reținut:
- Utilizați cuvinte cheie LSI
- Asigurați-vă că aveți subtitluri optimizate SEO (H2, H3)
- Evitați canibalizarea cuvintelor cheie
Ce sunt cuvintele cheie LSI?
Cuvintele cheie LSI (latent semantic indexing) sunt fraze și termeni similari cu cuvântul cheie vizat de o pagină web. Cuvintele cheie LSI nu sunt cuvinte individuale, ci mai degrabă fraze care pot include sinonime aferente cuvintelor cheie. Acestea ajută motoarele de căutare să înțeleagă contextul unei pagini și să facă legătura între text și cuvântul cheie vizat.
Subtitluri SEO
Cuvintele cheie LSI pot fi încorporate în headingurile H2 și H3. Asigurați-vă întotdeauna că titlurile sunt lizibile, relevante și nu sunt duplicate.
Ce este canibalizarea cuvintelor cheie în SEO?
Aceasta se referă la a avea un termen sau o frază anume pe mai multe pagini. Atunci când mai multe pagini de pe site-ul dvs. se poziționează pentru același cuvânt cheie, sunteți în competiție cu dvs. înșivă. Motorul de căutare nu poate determina care articol sau pagină ar trebui să se poziționeze mai bine atunci când cuvintele cheie sunt identice sau foarte asemănătoare pe mai multe pagini, ceea ce vă diminuează șansele de a vă poziționa mai sus.
Linkurile în SEO
Linkurile sunt unul dintre cele mai importante lucruri de care aveți nevoie pentru SEO, iar crearea unei strategii SEO solide de linking implică utilizarea diferitelor tipuri de linkuri de intrare și ieșire. Crearea de linkuri SEO implică de obicei backlink-uri, link-uri interne și link-uri de ieșire.
Backlink-uri pentru SEO
Acestea sunt hyperlink-uri HTML care fac legătura cu un alt site web. Dacă aveți backlink-uri de la site-uri web de renume, acestea acționează ca niște recomandări, asigurând motorul de căutare că sunteți un site de încredere.
Linkuri interne pentru SEO
Linkurile interne fac legătura între pagini de pe același site web. Existența unui număr mare de linkuri interne înseamnă pentru motorul de căutare că site-ul este important.
Outbound links în SEO
Numite și linkuri externe, ele trimit vizitatorii de pe pagina dvs. web către alte site-uri. Aceste linkuri au o valoare mai mare decât linkurile interne, semnalând motoarelor de căutare că sunteți o sursă E-E-A-T.
Ce este optimizarea imaginilor în SEO?
Imaginile sunt vitale în crearea unui conținut de calitate, iar optimizarea imaginilor poate ajuta la creșterea vizibilității și a vitezei.
Cum să optimizați imaginile pentru SEO
- Încercați să încorporați următoarele practici pentru optimizarea imaginilor:
- Alegeți formatul potrivit. PNG și JPEG sunt cele mai comune pentru site-urile web.
- Comprimați imaginile pentru a spori viteza site-ului dumneavoastră.
- Personalizați numele fișierelor de imagine cu titluri bogate în cuvinte cheie.
- Fiți conștienți de restricțiile privind drepturile de autor. Folosiți numai imagini originale sau imagini foto de stock pentru care aveți o licență.
Cum să etichetați imaginile pentru SEO
Tag-ul alt (sau alt text) există pentru a descrie imaginea în cazul în care aceasta nu este afișată corect.
Folosiți un alt text care să includă cuvântul cheie/fraza SEO pentru pagina respectivă pentru a o descrie clar pentru privitor și pentru motorul de căutare.
Utilizând aceste orientări SEO și urmărind lista noastră de verificare, veți reuși să vă îmbunătățiți vizibilitatea site-ului dvs., să atrageți noi vizitatori și să vă poziționați mai bine în motoarele de căutare, atribuind un E-E-A-T mai mare site-ului și afacerii dvs..
Atunci când creați un conținut eficient și care are potențialul de a se poziționa bine în SERP, este vital să optimizați site-ul corect.Factorii importanți pentru SEO on-page, cum ar fi să știți cum să vă optimizați conținutul pentru motoarele de căutare pentru a căpăta vizibilitate și să vă asigurați că conținutul dvs. prezintă toate elementele EAT (expertiză, autoritate și încredere), vă vor îmbunătăți rezultatele în ceea ce privește poziționarea și vă vor ajuta să obțineți trafic organic.
Auditul conținutului existent al site-ului dvs. înainte de a crea conținut nou vă va ajuta să identificați dacă informațiile sunt încă relevante și actualizate, să verificați ce tip de conținut existent funcționează și ce nu și să examinați dacă conținutul dvs. actual obține un ROI și își atinge obiectivele.
Concluzie
SEO on-page este procesul de optimizare a fiecărei pagini web a site-ului dvs. pentru a obține o poziție mai bună în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). SEO On-Page vizează atât structura, cât și conținutul unei pagini.
Cu cât puteți oferi mai multe semnale motoarelor de căutare, cu atât mai mari sunt șansele dvs. de a obține o poziționare mai bună în SERP.