GHID SEO

Ce este SEO?

SEO este un canal de marketing puternic care vă poate îmbunătăți semnificativ vizibilitatea online și vă poate ajuta să ajungeți la publicul țintă. Prin înțelegerea și implementarea practicilor SEO, puteți crește traficul pe site-ul web, puteți atrage mai mulți clienți potențiali și vă puteți dezvolta afacerea. Este important să rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe SEO și cu schimbările în cerințele motoarelor de căutare, în special Google.

SEO nu este un trafic gratuit, cineva a muncit undeva.

Optimizarea profesională a motoarelor de căutare (SEO) este un proces tehnic, analitic și creativ de îmbunătățire a vizibilității unui site web în motoarele de căutare. În termeni simpli, SEO constă în obținerea de trafic gratuit de la Google, cel mai popular motor de căutare din lume.

Contactează-ne

Obține mai mult trafic organic pentru afacerea ta. Fine Digital te ajută cu servicii de optimizare SEO.

Ce este seo


Deși SEO înseamnă „optimizare pentru motoarele de căutare”, având în vedere dominația actuală a Google, am putea folosi pur și simplu termenul „optimizare Google”.
De aceea, toate sfaturile și tehnicile din acest ghid se referă în principal la SEO pentru Google, deși multe lucruri sunt universale și se aplică optimizării pentru orice alt motor de căutare.

Există multe motoare de căutare, dar numai Google a făcut de departe cele mai multe progrese în domeniul recuperării informațiilor, al înțelegerii limbajului natural și al prelucrării limbajului natural. În ultimii 25 de ani, motoarele de căutare au trecut de la evaluarea bazată exclusiv pe text la era învățării automate.
Astăzi, Google iterează intenția utilizatorilor în fiecare lună și este capabil să detecteze mici nuanțe în ceea ce privește adevăratele dorințe ale celor care fac căutări: calitatea conținutului, oferta de produse, designul, experiența utilizatorului. Chiar nu mai există limite.
Drept urmare, SEO s-a schimbat, trecând de la optimizarea unor criterii fixe la lucrul în direcția unei experiențe optime a utilizatorului. Oamenii de marketing inteligenți înțeleg că trebuie să meargă dincolo de backlink-uri și conținut. Ei trebuie să înțeleagă nevoile celor care fac căutări în contextul unui cuvânt cheie.

Perspectiva expertului Kevin Indig

Director of SEO , Shopify

Rezultate platite vs organice

De ce este esențial SEO?

Pentru a înțelege importanța, luați în considerare acest sondaj; conform Google, peste 90% dintre oamenii din întreaga lume dau click pe primele trei rezultate ale căutării, iar restul de 10% se dispersează pe prima pagină de rezultate. Dacă un utilizator nu găsește răspunsul potrivit în aceste rezultate, acesta va schimba cuvintele cheie sau frazele de căutare, ceea ce înseamnă că ai nevoie ca platforma ta să fie clasată pe prima pagină. Nu numai atât, SEO are mult mai multe beneficii, cum ar fi:

  • Îți va spori gradul de brand awareness, credibilitatea și încrederea.
  • Este cea mai bună sursă de trafic organic.
  • Este o strategie rentabilă și pe termen lung.
  • Pentru o afacere online, SEO joacă un rol crucial în creștere și reputație. Acționează ca bază pentru strategia SEO. Așadar, dacă plănuiești să îți optimizezi site-ul, începe acum, deoarece concurenții tăi fac acest lucru deja.

Audit SEO și Review Site Gratuit

Vom face o analiză SEO completă, astfel încât să îți putem explica cel mai bine ce părți ale site-ului tău web ar putea beneficia cel mai mult de îmbunătățiri și ce canale de marketing ar funcționa cel mai bine. Apoi îți vom oferi o strategie și un plan de acțiune care credem că te va ajuta la atingerea obiectivelor de trafic, de lead-uri și de vânzări ale site-ului tău.
Auditul este complet gratuită. Dacă, după ce ai văzut raportul, decidzi să devi client al Fine Digital, te vom ajuta să implementezi toate recomandările făcute.

Contactează-ne

Audit SEO Tehnic Gratuit

SEO tehnic este mai important ca niciodată. De la experiența utilizatorilor până la indexabilitate. SEO tehnic este fundația oricărei strategii de marketing digital de succes. Vom audita pentru tine:

  • examinarea structurii și a conținutului site-ului, atât pentru versiunea mobilă și pentru desktop,
  • diagnosticarea modului în care motoarele de căutare vă parcurg, redau și indexează în prezent paginile,
  • analizăm modul în care motoarele de căutare înțeleg paginile site-ului,
  • modul în care acestea sunt clasate în prezent și dacă îndeplinesc intenția de căutare

Auditul este complet gratuită. Dacă, după ce ai văzut raportul, decidzi să devi client al Fine Digital, te vom ajuta să implementezi toate erorile din site-ul tău.

Contactează-ne

Noțiuni de bază privind optimizarea pentru motoarele de căutare

Chiar dacă motoarele de căutare evoluează și își schimbă mereu algoritmul, unele concepte fundamentale au rămas neschimbate de la începuturile lor.
SEO a devenit, de asemenea, mai complex în zilele noastre. Necesită mai mult decât crearea de backlink-uri, copierea oricărui conținut vechi și includerea câtorva cuvinte cheie pentru a îmbunătăți vizibilitatea site-ului web. Trebuie să:

  • Urmărești și înțelegi progresele tehnologice și tendințele emergente de optimizare pentru motoarele de căutare.
  • Să îți înțelegi publicul țintă și să te adaptezi la nevoile și preferințele acestuia.
  • Să înțelegi cum funcționează principalele motoare de căutare pentru a aduce cele mai bune rezultate utilizatorilor lor.
  • Urmărești toate noile caracteristici ale instrumentelor legate de căutare.

Este SEO eficient doar pentru Google?

Un alt mit care înconjoară SEO este acela că acesta este folosit doar pentru Google. Practicile de optimizare pentru motoarele de căutare pot fi utilizate pentru orice motor de căutare și chiar pentru social media. Dar, deoarece Google este cel mai utilizat motor de căutare și are cea mai semnificativă bază de utilizatori la nivel global, majoritatea ghidurilor se referă la optimizarea pentru Google.

Deși multe practici pot fi aplicate și pentru alte motoare de căutare, cum ar fi Bing, Yahoo, Yandex

SEO On-Page și SEO Off-Page

Acești termeni sunt folosiți pentru a clasifica practicile SEO și dacă acestea au loc pe site sau în afara acestuia.

Optimizare SEO On-page

Este vorba despre optimizarea diferitelor părți ale unui site web și care afectează clasamentul în motoarele de căutare. Locul în care site-ul tău se clasează în rezultatele afișate de motoarele de căutare depinde de mai mulți factori, cum ar fi:

  • title tags,
  • titlurile și conținutul paginii,
  • cercetarea cuvintelor cheie,
  • legăturile interne,
  • optimizarea performanței paginilor,
  • adaptabilitate pentru utilizarea mobilă.

Optimizare Off-page SEO

Se referă în principal la creșterea calității și a valorii domeniului tău prin obținerea de backlink-uri de calitate. Puteți construi link-uri prin următoarele tehnici:

  • guest blogging și postări,
  • e-mail outreach,
  • marketingul prin influenceri,
  • inbound links.

Un plan SEO de succes constă atât în practici de optimizare pentru motoarele de căutare on-page, cât și off-page.

cum functioneaza seo

Cum funcționează SEO?

SEO este o strategie de marketing vitală și o necesitate pentru fiecare site web. În termeni simpli, marketingul pentru motoarele de căutare este procesul de optimizare a site-ului web pentru a îmbunătăți clasamentul acestuia în rezultatele căutărilor. Se concentrează pe aducerea traficului organic sau neplătit.

Și din moment ce este atât de important pentru un site web să se claseze cu succes în topul rezultatelor de căutare, ar trebui să știi cum funcționează. Acest articol îți va spune cum poți folosi SEO și cum poți genera mai mult trafic relevant și, în cele din urmă, lead-uri sau vânzări pentru afacerea ta.

Cum funcționează motoarele de căutare?

Deoarece strategiile SEO depind de algoritmul motorului de căutare, este esențial să înțelegi cum funcționează motoarele de căutare înainte de a trece la SEO.

Crawling:

Crawling este procesul prin care motoarele de căutare scanează continuu toate paginile web de pe internet.
Acestea folosesc programe de mici dimensiuni (numite crawlere sau roboți) pentru a urmări toate hiperlinkurile și a descoperi pagini noi (precum și actualizări ale paginilor pe care le-au descoperit anterior).
Martin Splitt, Google Webmaster Trend Analyst, descrie foarte simplu procesul de crawling:


„Începem undeva cu câteva URL-uri și apoi, în principiu, urmărim legăturile de acolo încolo. Deci, practic, ne croim drum prin internet (o) pagină cu pagină, mai mult sau mai puțin.”

Indexare:

Odată ce paginile au fost scanate, acestea sunt adăugate la indexul utilizat în etapa finală de clasificare. Sunt indexate doar acele site-uri web care au un conținut relevant și de înaltă calitate.
Motoarele de căutare încearcă să analizeze și să înțeleagă paginile, să le clasifice și să le stocheze în index.
Indexul motorului de căutare este, practic, o bibliotecă gigantică a tuturor site-urilor web accesate, cu un singur scop – să le înțeleagă și să le aibă la dispoziție pentru a fi utilizate ca rezultat al căutării.

Clasament:

Odată ce utilizatorul de internet trimite o cerere de căutare, motorul de căutare caută în index și extrage cele mai bune rezultate. Lista de rezultate este cunoscută sub numele de SERP (Search Engines Results Page). Aceasta este cea mai importantă etapă și se poate întâmpla numai după ce se face crawling-ul și indexarea. Există în jur de 200+ factori de clasificare și semnale de optimizare a căutării pe care motoarele de căutare le folosesc pentru a determina clasificarea conținutului. Câteva exemple sunt:

  • Dacă cuvântul cheie sau sinonimul său a fost prezent în titlu
  • e-mail outreach,
  • Viteza de încărcare și compatibilitatea cu dispozitivele mobile a paginii web
  • Reputația paginii web și a site-ului web

De ce este important SEO?

Motoarele de căutare sunt inteligente – ele pot descoperi și înțelege conținutul site-ului tău și apoi oferă utilizatorilor rezultate relevante care corespund cel mai bine căutărilor lor. Cu toate acestea, atingerea acestui nivel de succes SEO este posibilă numai dacă se respectă câteva recomandări simple pentru motoarele de căutare. În această postare, vom discuta despre aceste îndrumări, precum și despre cum poți scrie o meta descriere bună.

Meta description tags

O modalitate de a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă paginile site-ului tău este să folosești tag-uri meta. Acestea sunt atribute HTML care oferă un scurt sumar al conținutului unei pagini. Ele sunt utilizate în mod obișnuit în SERP-uri pentru a oferi cititorilor o previzualizare a ceea ce vor găsi pe o pagină. O meta descriere bună ar trebui să:

  • Să ofere informații utile, relevante
  • Să folosească cuvinte cheie și termeni înrudiți
  • Să aibă o lungime mai mică de 160 de caractere
  • SEO te ajută să obții o poziție de top în rezultatele căutărilor. Aceste clasări aduc beneficii afacerii în următoarele moduri:

Vizibilitate

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) te ajută să câștigi vizibilitate în rândul utilizatorilor. Cu cât vizibilitatea site-ului tău web este mai mare, cu atât mai mulți oameni îți vor recunoaște brandul: cu cât este mai mare conștientizarea brandului, cu atât mai multe șanse de a genera lead-uri. Astfel, se îmbunătățește conștientizarea și recunoașterea brandului.

Încredere

Conform unui sondaj Google, peste 80% dintre clienți consideră că primele trei site-uri web clasate sunt credibile și demne de încredere. Dacă reușești să obții o clasare mai bună, îți vei dezvolta reputația, încrederea și credibilitatea în rândul utilizatorilor.

Trafic

Practic, motivul crucial pentru a avea un site web este traficul organic. Dacă nu ești vizibil pentru utilizatori, aceștia nu îți vor vizita site-ul și nu are rost să muncești din greu dacă nu ai trafic. SEO este o sursă majoră de generare a traficului organic și ar trebui să fie strategia ta de marketing. Optimizarea SEO îți crește traficul, în cele din urmă crește numărul de lead-uri și, în cele din urmă, vei câștiga vânzări.

Creștere

Fără îndoială, SEO aduce creștere pentru brandul tău. Cu cât reușești să obții poziții înalte, cu atât mai mult brandul tău are șansa de a crește. Este o chestiune de timp; vei începe să obții trafic și lead-uri odată ce îți îmbunătățești poziționarea.

Experiența utilizatorului

SEO încurajează User Experience, iar un site bine optimizat va comunica eficient cu clienții despre produsele sau serviciile oferite. O experiență mai bună a utilizatorului ajută alte motoare de căutare să se claseze mai bine în rezultatele de căutare și să își construiască o reputație.

De ce ai nevoie de servicii SEO?

Optimizarea pentru motoarele de căutare este un subiect vast și evoluează odată cu motoarele de căutare. Învață cum să dezvolți conținut de înaltă calitate, să optimizezi structura site-ului și legăturile externe, să urmărești și să îți îmbunătățești pozițiile, să folosești în mod eficient Google Search Console, să analizezi blogurile concurenților pentru idei noi de conținut și sfaturi despre cum să scrii articole de blog care să fie remarcate de motoarele de căutare

Cunoștințele SEO adecvate sunt incredibil de importante. Pentru început, un site trebuie să poată fi indexat pentru a genera trafic și lead-uri din partea motoarelor de căutare. Prin utilizarea instrumentelor pentru keyword research, optimizarea on-page și crearea de linkuri, poți face ca site-ul tău să obțină rezultate mult mai bune. Cuvintele cheie negative filtrează căutările irelevante și pot ajuta o campanie să devină mai bine orientată. Pentru site-urile mai mari, poate fi util să creați hărți ale site-ului pentru a ajuta motoarele de căutare să descopere toate paginile site-ului dvs. O campanie SEO de succes spune motoarelor de căutare ce este afacerea ta, ce face și unde poți fi găsit.

SEO pentru un site web ajută la construirea brandului tău și la creșterea afacerii tale. Brandingul cuprinde conținutul pe care l-ai creat și ceea ce oamenii au de spus despre acesta. Trebuie să îți deservești publicul cu conținutul pe care îl dorește și să cauți modalități de a obține linkuri către conținutul tău de pe alte site-uri. Conținutul tău reflectă prezența ta online și reputația pe care ți-ai câștigat-o.

Deoarece SEO implică rezultate organice, nu trebuie să plătești nimic pentru ca site-ul tău să fie clasat printre alte pagini care prezintă conținut similar. Chiar dacă nu îți oferă rezultate imediate, toată așteptarea merită atunci când îți vezi afacerea clasată printre primele pagini.
SEO oferă un impuls instantaneu credibilității afacerii tale. Atunci când îți promovezi bine conținutul, creezi o oportunitate de a construi relații de încredere cu clienții tăi. Atunci când un client ajunge pe pagina ta, citește un articol și s-ar putea să îi placă ceea ce ai de oferit. Apoi se înscriu în lista ta de e-mail și devin un abonat regulat care citește tot ceea ce oferi. Apoi, atunci când sunt dispuși să facă o achiziție, știu cui să se adreseze, deoarece au creat deja o legătură de încredere cu tine, datorită poziționării în Google.

Este SEO într-adevăr eficient?

Da, SEO funcționează eficient. Optimizarea pentru motoarele de căutare este un set de tehnici pe care proprietarii de site-uri web le pot folosi pentru a-și îmbunătăți poziția în motoarele de căutare, cum ar fi Google. Aceasta include lucruri precum direcționarea cuvintelor cheie, creșterea vitezei site-ului, transformarea unui site în unul prietenos cu dispozitivele mobile și așa mai departe. Optimizarea căutărilor a stârnit dezbateri aprinse cu privire la cele mai bune modalități de a crește traficul unui site web.

Este practica de optimizare a site-urilor web astfel încât acestea să apară sus în Google și în rezultatele altor motoare de căutare. Acest lucru înseamnă că, atunci când oamenii fac căutări online, este mai probabil ca aceștia să dea peste site-ul dumneavoastră. Procesul de reglare fină a întregului dvs. site, astfel încât să se încarce rapid, să aibă un cod curat și un conținut optimizat pentru utilizatori. Probabilitatea ca propriul site să se claseze suficient de sus în rezultatele motorului de căutare Google crește odată cu sporirea numărului de căutări ale utilizatorilor.

Categoriile de factori și algoritmi ai motoarelor de căutare se schimbă în mod constant. În timp ce motoarele de căutare se îmbunătățesc în mod constant, ceea ce înseamnă că și conținutul tău trebuie să se îmbunătățească, acestea au fost întotdeauna centrate pe același scop final, ceea ce implică faptul că o optimizare bună și contemporană pentru motoarele de căutare este o strategie pe termen lung. Motoarele de căutare înțeleg că diferite pagini de rezultate ale căutărilor atrag diferite persoane. Utilizând algoritmi de căutare, instrumente de cercetare a cuvintelor cheie și meta tag-uri, sunteți în măsură să vă îmbunătățiți poziția în Google.

Diferențe între SEO și SEM

SEO este o strategie de marketing indispensabilă pentru mărcile care doresc să iasă în evidență, să atragă trafic pe site și să își dezvolte afacerea. Cu toate acestea, dacă nu știți cum să comparați SEM și SEO, modul de funcționare al motoarelor de căutare poate fi un sistem dificil de gestionat. Optimizarea site-ului SEO și SEM sunt instrumente de afaceri importante și puternice care par a fi similare, deoarece ambele sunt concepute pentru a direcționa traficul către un site web. Cu toate acestea, atunci când analizăm termenii mai îndeaproape, acestea sunt două strategii distincte de generare a traficului.

SEM este o tehnică de marketing sofisticată pentru creșterea vizibilității unui site web în SERPs. Afacerile care investesc în publicitate în cadrul motoarelor de căutare web plătesc doar pentru impresiile care au ca rezultat vizitatori, ceea ce face ca aceasta să fie o modalitate rentabilă pentru o companie de a-și cheltui banii de marketing. Pentru a face afacerea mai dulce, fiecare vizitator lucrează cu sârg pentru a îmbunătăți poziția site-ului în paginile indexate natural.

În comparație cu alte destinații, cum ar fi mass-media online, unde clienții nu caută ceva în mod explicit, cumpărătorii care adresează întrebări cu intenția de a obține rezultate de natură comercială sunt într-o poziție excelentă pentru a face o achiziție.

Principalele diferențe între SEM și SEO

Există o mulțime de concurență pentru cuvintele de vizită vizate în SEM, dar există o mulțime de găuri de substanță naturală de umplut în SEO.

  • Una dintre cele mai semnificative diferențe între SEO și SEM este viteza. Adevărul ar fi că un motor de căutare este un proces care consumă timp. A trecut o cantitate semnificativă de timp, mai ales dacă propriul tău. site este nou și are un număr limitat de backlink-uri.
  • Cu toate acestea, dacă vă concentrați eforturile SEM pe PPC, puteți începe să vedeți rezultate aproape imediat. Puteți începe o promoție la începutul zilei și puteți începe să vedeți trafic și schimbări la începutul serii.
  • Pentru testare, SEM este preferabil SEO. Deoarece poți transforma rapid SEM în oferte speciale, este o metodologie de testare excelentă. Pentru a testa noile strategii, poți să îți remodelezi rapid textul advertorial, să țintești noi audiențe și să schimbi conținutul paginii.
  • Datorită adaptabilității SEM, poți vedea imediat contrastele în sistemele tale. Nu poți face acest lucru cu SEO, deoarece ar necesita prea mult timp și efort pentru a face schimbări și contraste în rezultate.

Cum funcționează SEM și SEO împreună?

SEO este un termen comun pe care îl vedeți online, mai ales dacă ați început recent o afacere online sau v-ați înscris la un curs de formare în marketing online. Este procesul prin care îți optimizezi site-ul web prin modificarea acestuia sau prin adăugarea de mici schimbări la acesta. Acest proces facilitează descoperirea paginii tale de către roboții folosiți de Google, ceea ce face ca pagina ta să fie listată mai ușor printre alte pagini de top din SERP.

Acest lucru este important pentru afacerea ta, deoarece site-ul tău primește mai mult trafic și, astfel, mai mult profit cu ajutorul SEO. Nu este esențial doar să vii cu un conținut interesant, care să captiveze utilizatorii, ci trebuie să fie ușor de descoperit și de către public. Optimizarea SEO pentru site-uri web include atât elemente de optimizare off-page, cât și on-page. În timp ce instrumentele utilizate pentru optimizarea textului alt, a meta descrierilor și a imaginilor sunt cele care cuprind elementele de optimizare on-page, primele cuprind backlinking-ul și guest blogging-ul.

SEM indică modul în care atragi trafic către site-ul tău web cu ajutorul reclamelor plătite. Site-urile care folosesc această metodă de marketing vor fi clasate mai sus decât cele care folosesc SEO, deoarece utilizarea SEM implică acțiuni monetare. Proprietarul website-ului licitează pe cuvinte cheie care sunt utilizate frecvent. Atunci când clienții caută acele cuvinte cheie, site-ul web apare pe pagina de căutare ca o reclamă, pe care clientul o poate vizita, parcurge conținutul și face o achiziție dacă dorește. În concluzie, SEM este o activitate în care se folosesc strategii plătite, cum ar fi anunțurile publicitare, pentru a crește vizibilitatea site-ului web prin obținerea unei poziții mai bune. Site-ul web sau marca trebuie să plătească doar atunci când un consumator dă click pe anunț.

Pot funcționa SEO și SEM împreună?

Categoric da! Este recomandat să continuați cu procesul de plasare a anunțurilor plătite și să lucrați la strategia SEO dacă ambele procese funcționează bine mână în mână. Primul lucru cu care trebuie să începeți este optimizarea cuvintelor cheie pentru a vă valorifica procesele SEO și SEM. Cu ajutorul unei agenții SEO, poți începe cu procesul de alegere a cuvintelor cheie potrivite pentru site-ul tău și a celor care îți vor aduce trafic din partea publicului țintă. Combinarea ambelor ar fi cea mai bună idee, deoarece cu SEM, vei fi clasat în top, iar SEO te va ajuta să arăți cât de organizat și structurat este aspectul site-ului, va indica calitatea conținutului pe care l-ai pus pe site-ul tău și, în același timp, va spori și calitatea Experienței Utilizatorului.

Ce sunt rezultatele organice și ce sunt rezultatele plătite?

Atunci când oamenii încearcă să găsească întreprinderi sau bloguri introducând cuvinte cheie în bara de căutare, este vorba de o căutare organică. De exemplu, atunci când încerci să cauți salonul de înfrumusețare care este cel mai apropiat de tine, îl cauți pe Google și dai clic pe unul dintre linkurile care apar. Căutarea plătită este atunci când consumatorii fac click pe un link dintr-o reclamă sau pe o listă sponsorizată care a fost plătită de o întreprindere pentru a apărea în partea de sus a rezultatelor căutării. Se poate vedea scris „Ad” în linkul de căutare plătită, spre deosebire de un rezultat de căutare organică care tocmai și-a optimizat site-ul web folosind servicii și instrumente de optimizare pentru a apărea în partea de sus a paginii de rezultate. Rezultatele organice apar sub anunțuri, deoarece acestea conduc doar la trafic organic și obțin rezultatele dorite încet, în timp ce rezultatele plătite apar în partea de sus deoarece implică investiții monetare și obțin instantaneu traficul din motorul de căutare. Chiar dacă sunt plătite pentru a rămâne în top, utilizatorii nu observă că sunt anunțuri și dau click pe ele indiferent de calitatea conținutului. Acesta este motivul pentru care căutările plătite au devenit foarte populare și utilizate pe scară largă în zilele noastre, chiar dacă rezultatele organice sunt indexate datorită calității obținute în urma optimizării de către proprietarul site-ului însuși sau cu ajutorul unei companii de optimizare SEO.

Factori SEO

Atunci când oamenii încearcă să găsească întreprinderi sau bloguri introducând cuvinte cheie în bara de căutare, este vorba de o căutare organică.
Un site web bine optimizat înseamnă că poți atrage trafic organic și, în cele din urmă, potențiale vânzări. Pentru a vă optimiza site-ul web de la invizibil la clasament de top, trebuie să optimizezi câteva elemente care joacă roluri cheie în poziționare.

Dacă site-ul tău web nu este optimizat în funcție de algoritmii sau factorii luați în considerare de motoarele de căutare, cei care te caută nu te vor putea găsi, iar toată munca ta în realizarea de conținut este irosită. Deși există peste 200+ factori de clasificare de către motorul de căutare Google, aceștia se schimbă frecvent în fiecare an. Cu toate acestea, câțiva factori de bază joacă un rol cheie în optimizarea rezultatelor căutărilor, în ciuda volatilității crescute.

Iată o listă de factori pe care trebuie să îi ai în vedere:

Timpul sau viteza de încărcare a paginii: Timpul de încărcare a paginii este unul dintre factorii importanți în determinarea poziționării unui site. Să presupunem că un utilizator dă peste site-ul tău, însă pagina se încarcă mai greu decât obișnuit. În acest caz, acest lucru va avea un impact asupra câtorva lucruri – vei pierde potențiali clienți, ceea ce va duce la un scor scăzut de User Experience, iar aceste două lucruri vor avea un impact negativ asupra poziționării în Google. Google dorește ca utilizatorii săi să aibă cea mai bună experiență, iar asta include timpul de încărcare a paginilor. Se concentrează în mare măsură atât pe viteza paginilor mobile, cât și pe viteza site-urilor web. Viteza paginilor este, de obicei, afectată de utilizarea imaginilor, de codare, de locația serverului etc.

Adaptabilitatea la dispozitivele mobile: În prezent, majoritatea utilizatorilor folosesc internetul pentru a accesa diverse site-uri de cumpărături, servicii, platforme de socializare etc. De aceea, Google determină modul în care se comportă site-ul tău web atunci când cineva îl deschide pe un dispozitiv mobil. Mobile-friendliness semnifică modul în care se comportă pe diverse dispozitive și modul în care conținutul tău răspunde și se ajustează în funcție de dimensiunea dispozitivului. Adaptabilitatea la mobil este crucială pentru experiența utilizatorului și pentru motoarele de căutare. Poți verifica compatibilitatea cu dispozitivele mobile a site-ului tău prin testarea site-ului tău utilizând testul de compatibilitate cu dispozitivele mobile al Google, iar acesta te ajută să înțelegi orice problemă legată de site-ul tău pentru dispozitive mobile.

Conținut de înaltă calitate: Conținutul este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare pentru poziționare. Motoarele de căutare doresc să ofere cele mai bune rezultate utilizatorilor, așa că acordă cea mai bună poziție site-urilor cu conținut bine documentat, bine optimizat și aprofundat. Atunci când un utilizator caută informații despre ceva, motoarele de căutare oferă cel mai relevant și valoros conținut ca rezultat al căutării. Dacă platforma ta nu reușește să furnizeze conținut valoros, vei pierde clasamentul.

Legături: Link-urile sunt factori importanți pentru clasare; aceste linkuri sunt importante pentru construirea unui site web bine optimizat. Construirea de link-uri implică trei categorii – link-uri de intrare, link-uri interne și link-uri de ieșire. Linkurile de ieșire arată că site-ul tău web oferă un conținut de calitate, care constă în crearea de linkuri către site-uri cu autoritate și relevante din nișa ta. Legăturile interne includ legături către propriul conținut; acestea te vor ajuta să-ți legi paginile pentru a fi găsite mai ușor de motoarele de căutare și de vizitatori, îmbunătățindu-ți astfel autoritatea și calitatea. Legăturile de ieșire sunt utilizate atunci când un site cu autoritate include un link relevant către site-ul tău web, care acționează ca o modalitate prin care motoarele de căutare determină autoritatea site-ului tău web.

Factorii site-ului: Câțiva factori de site, cum ar fi harta site-ului, locația serverului, încrederea în domeniu etc., afectează vizibilitatea în motoarele de căutare. Harta site-ului ajută motoarele de căutare, cum ar fi Google, să indexeze paginile și este una dintre cele mai eficiente modalități de a ajuta crawlerele să parcurgă un site. Locația serverului determină pozițiile în căutări; site-ul tău are o mai mare vizibilitate acolo unde se află locația serverului tău.

Crawlability: Google, Yahoo, etc., nu vor putea să te poziționeze în rezultate dacă nu-ți pot găsi site-ul web. Crawlabilitatea site-ului ajută motoarele de căutare să îți scaneze site-ul web și să analizeze conținutul care determină poziționarea. Crawlerele ajută motoarele de căutare să verifice despre ce este vorba pe site-ul tău și cum ar trebui să se claseze. Pentru a contribui la crawl, trimite harta site-ului către motoarele de căutare și verifică valoarea indexului site-ului tău în Google Search Console pentru a înțelege ce pagini au fost crawlate de Google.

On-site SEO – Ce este?

Când vine vorba de SEO on-site, îmseamnă optimizarea site-urilor web pentru a crește poziția unui site în motoarele de căutare și pentru a genera trafic organic. De asemenea, îi ajută pe oameni să înțeleagă rapid despre ce este vorba pe o pagină și dacă aceasta răspunde la întrebarea lor de căutare.

Datorită sofisticării tot mai mari a motoarelor de căutare, se pune un accent mai mare pe relevanță și semantică în SERPs. Cu nenumărații săi algoritmi complicați, Google a fost mult mai eficient în recunoașterea a ceea ce caută cu adevărat oamenii atunci când scriu o interogare.

Întreținerea site-ului web și a conținutului acestuia, atât ceea ce este vizibil pentru utilizatori pe site-urile dvs. web (de exemplu, text, imagini, video sau audio), cât și elementele care sunt vizibile doar pentru motoarele de căutare (de exemplu, etichete HTML, date structurate) – trebuie să fie bine optimizată, urmând cele mai recente bune practici, rămânând competitiv.

În plus, nu poți ignora pur și simplu optimizarea on-site, deoarece ai o influență mai semnificativă asupra acesteia – spre deosebire de strategiile off-page, care cuprind semnale externe (de exemplu, backlinks).

1

Title Tag

Eticheta de titlu a fiecărei pagini web, un element HTML care apare în porțiunea header a paginii, are rolul de a oferi o primă indicație sau un context cu privire la subiectul tematic al paginii respective. Acestea fiind spuse, metatitlurile care lipsesc, sunt duplicate sau sunt redactate prost, toate acestea pot influența în mod negativ poziționarea unei pagini.

2

Meta descriere

Meta descrierea a fost un element de optimizare esențial încă de la începuturile SEO.

Meta descrierile sunt meta tag-uri care oferă o scurtă explicație a conținutului site-ului web. Acestea sunt afișate de obicei în SERPs sub titlul paginii.
.

3

Titluri

Vrei ca conținutul site-ului tău să se poziționeze foarte bine în rezultatele căutărilor? Atunci puteți începe să redactezi titluri atractive.
Chiar dacă poate părea simplu, găsirea unui titlu de articol de blog captivant poate fi diferența dintre a obține un click și a obține o impresie. De aceea, este esențial să abordezi crearea titlurilor cu o mentalitate strategică!
Utilizatorii trebuie să fie tentați să dea click și să continue să citească restul articolului dacă dorești ca conținutul tău să iasă în evidență în SERP.

4

Header tags

Etichetele de antet (elementele HTML H1-H6), denumite uzual „hașuri”, sunt utilizate pentru a distinge titlurile și subtitlurile din conținutul tău de alte tipuri de text.
Deși etichetele de antet nu mai sunt la fel de vitale pentru ppoziționarea unui site ca odinioară, ele îndeplinesc totuși o funcție esențială – atât pentru vizitatori, cât și pentru poziționarea în rezultatele căutărilor.

elemente esentiale seo on site

„Cifrele nu mint – vizitele organice pe site-ul magazinului nostru au crescut semnificativ, iar efectul este clar vizibil. Spre deosebire de primele noastre încercări cu alte agenții.”

Ciprian | MediFashion.ro

SEO off-site – Ce este?

Off-site SEO se referă la optimizarea care te poate ajuta să îți îmbunătățești poziționarea pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. Deși aceste strategii au loc în afara site-ului web, toate includ atragerea de conexiuni de pe alte site-uri web, partajarea acestora pe rețelele de socializare și menționarea lor în surse online variate.

Cum se face SEO off-page?

Off-site SEO se referă la optimizarea care te poate ajuta să îți îmbunătățești poziționarea pe paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. Deși aceste strategii au loc în afara site-ului web, toate includ atragerea de conexiuni de pe alte site-uri web, partajarea acestora pe rețelele de socializare și menționarea lor în surse online variate.

Backlinking

Backlinking-ul este cea mai utilizată tactică de optimizare în afara site-ului și are ca scop stabilirea de conexiuni naturale către site-ul tău de la alte site-uri web.
Obținerea de linkuri de la site-uri credibile către site-ul tău web are două beneficii principale:
Crește traficul către site-ul tău și ajută la determinarea poziției site-ului tău.
Linkurile de la site-uri credibile sunt foarte avantajoase pentru poziționarea generală a site-ului tău.
Aceste avantaje apar ca urmare a faptului că legăturile reprezintă principala metodă de navigare pe internet. Experiența utilizatorilor va fi îmbunătățită dacă le oferiți linkuri. Utilizatorii tăi vor putea naviga mai ușor către conținut suplimentar dacă furnizați linkuri către acesta.

Blogging

A începe cu un blog este o abordare excelentă pentru a începe să creezi materiale care pot genera clickuri pentru afacerea ta.
Postarea de pe blog permite cititorilor tăi să comenteze și să împărtășească materialul tău, ceea ce face mai simplu pentru tine să fii observat și să începi să creezi link-uri naturale și mențiuni de brand pentru afacerea ta.

Marketingul în social media

Chiar dacă legăturile din social media nu afectează în mod direct pozițiile din motoarele de căutare, platformele de social media sunt încă printre cele mai eficiente locuri de pe web pentru a crește gradul de brand awareness.
O prezență excelentă în social media face ca mărcile să pară accesibile și abordabile, ceea ce devine din ce în ce mai vital pentru companii în lumea tehnologică de astăzi.

SEO funcționează doar pentru Google?

Site-urile de business ar trebui să fie optimizate pentru motoarele de căutare pentru ca întreprinderile să rămână competitive. Un mod esențial de a face acest lucru este să vă concentrați pe optimizarea SEO pentru un site business. Cheia pentru a satisface nevoile clienților și a le oferi ceea ce caută într-un mod atrăgător pentru motoarele de căutare este de a combina atât elemente tehnice, cât și strategice. În prezent, poți găsi răspunsuri la întrebările tale cu un simplu click pe internet. Fie că ești în căutarea unui nou produs sau serviciu sau pur și simplu vrei răspunsuri pentru lucrarea ta de la facultate, motoarele de căutare au răspunsurile.
Dacă ești un începător în lumea marketingului digital, este posibil să te întrebi ce este SEO, deoarece te întâlnești cu o mulțime de articole și link-uri către diferite site-uri web atunci când faci o simplă căutare pe internet. Aici intră în scenă îndrăgitele noastre servicii de optimizare pentru motoarele de căutare.

Cum funcționează Google?

Google Search, considerat unul dintre cele mai populare motoare de căutare la nivel mondial, are o tehnică proprie de înțelegere a informațiilor solicitate. Google analizează zilnic miliarde de pagini și cereri. Algoritmul se concentrează pe afișarea celor mai bune rezultate pentru utilizatori.
După aceea, apare problema legată de modul în care Google își desfășoară procedura de selecție. Da, Google ia câteva proceduri pentru a obține rezultatele.
Căutarea Google funcționează pe baza algoritmului său și caută prin materialul accesibil în servereșe sale. Prin urmare, algoritmul motorului de căutare Google ajută la furnizarea celor mai bune rezultate posibile cu privire la interogarea unui utilizator.
Când vine vorba de generarea rezultatelor de pe site-urile web, Google folosește trei pași fundamentali:

  • Crawling
  • Indexare
  • Organizare

Vom analiza în detaliu fiecare dintre aceste puncte:

Crawling

Atunci când cineva scrie ceva în câmpul de căutare pentru prima dată, motorul de căutare descoperă toate site-urile care există pe internet. Deoarece nu există un registru centralizat al site-urilor de pe internet, acesta adaugă în permanență altele noi în baza sa de date. Google recunoaște site-urile specifice care au fost parcurse anterior și știe care sunt acestea.

Indexarea

Atunci când o pagină este identificată, Google poate descifra datele conținute în pagina respectivă. Google analizează conținutul unui site web, inclusiv videoclipurile, fotografiile, cataloagele și alte elemente integrate în pagină. Indexarea este termenul utilizat pentru a descrie această procedură. Aceste informații sunt ulterior plasate în indexul Google, o bază de date masivă menținută pe serverele gigantului.

Pentru a optimiza indexarea paginii tale, procedează astfel:

  • Crează nume de pagini care să fie concise și relevante
  • Identifică subiectul fiecărei pagini folosind anteturi de pagină care să comunice această informație.
  • Atunci când se transmit informații, ar trebui să se folosească mai degrabă limbajul decât elementele vizuale. Google poate recunoaște imagini și clipuri video specifice, dar nu are performanțe la fel de bune ca la recunoașterea cuvintelor.

Organizarea datelor

Atunci când un utilizator caută ceva pe Google, motorul de căutare parcurge site-urile indexate pentru a oferi cele mai pertinente rezultate. Acesta acordă o atenție deosebită unor aspecte precum limba, locația, dispozitivul etc.
Rezultatele organice pentru un utilizator din India vor fi diferite de rezultatele căutării pentru un utilizator din România, la fel cum vor fi diferite pentru un utilizator din Germania, atunci când utilizatorii introduc aceeași căutare.
Scopul Google este de a oferi cele mai relevante și utilizabile rezultate posibile. Acest lucru îi menține mulțumiți pe cei care efectuează căutări și asigură venituri din publicitate. Prin urmare, numeroșii algoritmi de clasificare sunt aceleași variabile pe care utilizatorii preferă să le evalueze, cum ar fi noutatea, ușurința de utilizare, viteza paginii sau conexiunile cu o altă sursă de informații. Sperăm că detaliile împărtășite mai sus se dovedesc valoroase pentru fiecare cititor în parte.
Accelerated Mobile Pages (AMP) este un protocol de optimizare a paginilor web pentru vizualizarea pe mobil. Acest protocol permite browserelor mobile să redea rapid aceste pagini și să ofere o experiență de utilizare mai bună. Spre deosebire de HTML obișnuit, AMP limitează utilizarea JavaScript și CSS. Rezultatul este reducerea timpului de încărcare a paginilor, utilizarea mai eficientă a lățimii de bandă și o experiență mai bună de navigare pe mobil.

Ce este Algoritmul Google?

Regula algoritmică Google este associate dregree inquiry calculation, care este un set de instrucțiuni și decizii care determină solicitarea diverselor liste indexate pe care clienții le accesează pe paginile de rezultate ale căutării Google. Calculul Google este menit să ofere privitorului cel mai simplu rezultat pe baza căutării pe care o efectuează. Acesta se caracterizează printr-un dinamism fără precedent, care este incontestabil dificil și se schimbă an de an. Înainte de a intra în mai multe detalii despre ce sunt aceste variabile, este important să înțelegem mai întâi setarea mai profundă a modului în care se realizează jocul pozițional Google.

Ce factori ia în considerare algoritmul Google pentru a ierarhiza site-urile?

Intenția de căutare

Putem descrie unii dintre cei mai semnificativi factori, dar aceștia vor fi folosiți pentru a vă îmbunătăți poziționarea în rezultatele căutării. Mecanismul care permite acest lucru este ținut în mare secret, dar știm că permite Google să înțeleagă. Este primul pas al algoritmului de căutare al Google să înțeleagă sensul și intenția interogării de căutare.

Relevanța

Printre principalele semne primordiale de asociere se numără faptul că presupunem că pagina conține sintagme nedeslușite din cauza întrebării de interogare. Ulterior, regula algoritmică a tradus semnificația și scopul întrebării; a căutat în lista Google paginile care oferă răspunsurile de cele mai relevante și importante. Acesta poate fi orice loc în care optimizarea on-page devine un factor esențial.

Calitatea

Jhon Mueller a adus în discuție calitatea ca factor de poziționare în ultimi ani. Google a implementat chiar și o colecție de sfaturi detaliate pentru a oferi experților SEO și content writer-ilor o perspectivă directă asupra a ceea ce „iubește” motorul de căutare, începând cu aproximativ 2019.

Interacțiunea cu utilizatorii

Google garantează că regula sa algoritmică înclină spre multe pagini ușor de utilizat față de cele mai puțin ușor de utilizat, mai ales odată ce recunoaște locurile în care utilizatorii întâmpină dificultăți. Acest lucru presupune că algoritmul de căutare decide să favorizeze destinațiile care se suprapun și se afișează în mod corespunzător în medii variate.

Actualizări ale algoritmului

Calculul de căutare al Google este dinamic și este actualizat în mod regulat pentru a se asigura că este cât mai util. De asemenea, asigură revizuiri mai mari ale algoritmului pentru diverse funcționalități, care pot afecta în mod esențial clasamentele existente, ceea ce face ca unele pagini să avanseze în clasament, iar altele să își piardă pozițiile. Ca urmare, poate fi dificil să determini ce ar trebui să faci din punct de vedere SEO, la un anumit moment.
Nu există un program stabilit pentru aceste actualizări și, pentru a face lucrurile și mai complicate, Google nu confirmă întotdeauna dacă acestea au avut loc.
În cele din urmă, după cum puteți vedea, politica de căutare a Google evoluează în mod constant, așa că este greu de stabilit un model explicit pentru modul în care acesta prioritizează căutarea. Vestea bună este că Google este destul de deschis în ceea ce privește orientările și recomandările sale în general. Indiferent de schimbările sau actualizările majore pe care le face Google, acesta va continua să recompenseze conținutul: de înaltă calitate, mai ales dacă respectă liniile directoare ale ghidurilor E-A-T.

black hat vs white hat

White hat SEO vs. black hat SEO

Pălăria neagră și pălăria albă își au originea în filmele western. Ele reprezentau băieții răi și băieții buni.
În SEO, termenii sunt utilizați pentru a descrie două grupuri de SEO – cei care respectă regulile stabilite de Ghidul Webmaster al Google și cei care nu o fac.
Black hat SEO este un set de practici neetice (și, de obicei, spam) pentru a îmbunătăți clasamentul unui site web.
Aceste tehnici vă pot duce în scurt timp în topul rezultatelor de căutare, însă, cel mai probabil, motoarele de căutare vor penaliza și interzice site-ul web mai devreme sau mai târziu.
White hat SEO, pe de altă parte, se referă la toate tehnicile SEO obișnuite care respectă liniile directoare și regulile. Este o strategie pe termen lung, în care clasamentele bune sunt un produs secundar al unei bune optimizări, al unui conținut de calitate și al unei abordări orientate către utilizator.
În timp ce experții SEO sunt de acord că „white hat” este calea de urmat, există opinii diferite cu privire la acceptabilitatea diferitelor tehnici de creare de linkuri (inclusiv cumpărarea de linkuri).

Keyword research

Cercetarea cuvintelor cheie ar trebui să fie primul pas în călătoria SEO. Este deosebit de important în două scenarii comune:
– Cunoașterea nișei tale – atunci când lansezi un nou site web, cercetarea cuvintelor cheie îți poate oferi o imagine de ansamblu excelentă a subiectelor secundare care sunt interesante pentru oamenii din nișa sau industria ta.
– Găsirea de noi idei de conținut – cercetarea cuvintelor cheie te poate ajuta să găsești cele mai profitabile oportunități de cuvinte cheie și să-ți planifici strategia de conținut.

Unde găsim cuvintele cheie?

Există diverse modalități de a găsi cuvinte cheie.
Prima ta sarcină este să găsești cuvintele cheie de început – fraze pe care le vei folosi ca punct de plecare pentru a găsi mai multe idei de cuvinte cheie. Dacă deții un blog despre cafea, fraze simple precum „boabe de cafea”, „mașini de cafea” sau „espresso” vor funcționa foarte bine.

Modalitățile clasice de a căuta cuvinte cheie:

  • Sugestii Google
  • Google oferă multe sugestii de cuvinte cheie direct în SERP. Funcții precum Google Autocomplete, People Also Ask sau Related Searches pot fi o sursă excelentă de idei de cuvinte cheie.

Cu funcția de autocompletare, trebuie doar să scrieți cuvântul cheie de pornire în căutarea Google și sugestiile vor apărea automat.
Sugestiile se bazează pe interogări de căutare reale folosite de oameni din întreaga lume.

Notă: În afară de Google, există multe alte platforme care te pot ajuta să găsești noi idei de cuvinte cheie. Concentrează-te pe cele pe care oamenii din nișa ta le folosesc pentru a pune întrebări, a comunica și a împărtăși idei. Câteva exemple: Reddit, Quora, YouTube, forumuri, grupuri de Facebook etc.

Tool-uri pentru cuvinte-cheie

Există multe instrumente gratuite pentru cuvinte cheie care îți pot oferi sute de idei de cuvinte cheie pe baza unui singur cuvânt cheie de pornire. Problema este: sunt foarte limitate când vine vorba de alte caracteristici.
Așadar, dacă faci bani cu site-ul tău în vreun fel, un instrument plătit de calitate pentru keyword research este o investiție excelentă care se va amortiza mai devreme sau mai târziu.
În afară de sugestiile de cuvinte cheie, instrumentele profesionale oferă și alți indicatori și informații SEO utile pentru a evalua cuvintele cheie și a le alege pe cele mai bune. Astfel, acestea vă pot economisi mult timp și vă pot oferi un avantaj competitiv.

Există două moduri de a începe cercetarea cuvintelor cheie cu ajutorul unui tool: seed keyword și domeniul/URL-ul concurentului.

Parametrii de evaluare a cuvintelor cheie

Scopul tău este să găsești cuvinte cheie relevante cu volume de căutare ridicate și dificultate scăzută – o combinație ideală a celor mai importanți trei factori ai cercetării cuvintelor cheie.

Volumul de căutare

Există multe instrumente gratuite pentru cuvinte cheie care îți pot oferi sute de idei de cuvinte cheie pe baza unui singur cuvânt cheie de pornire.
În trecut, creatorii de conținut făceau cercetarea cuvintelor cheie doar pentru a găsi cuvintele cheie cu volume mari de căutare.
Le înghesuiau în conținut pentru a păcăli algoritmii motoarelor de căutare și pentru a-și asigura poziții înalte în căutarea organică. De atunci, cercetarea cuvintelor cheie a devenit mult mai complexă.
Cuvinte-cheie long-tail vs. volume de căutare
Multe ghiduri privind keyword research recomandă să vă concentrați pe așa-numitele cuvinte-cheie long-tail – cuvinte-cheie care sunt mai specifice și care, de obicei, sunt formate din mai multe cuvinte.

Motivul este simplu:

Cuvintele cheie long-tail tind să aibă o dificultate mai mică și rate de conversie mai mari. Asta pentru că interogarea este mai specifică, deci există o șansă mai mare ca utilizatorul să se afle mai departe în procesul de cumpărare.
Ca să nu mai vorbim de faptul că există sute de astfel de cuvinte – se estimează că aproximativ 70% din tot traficul provine din cuvinte cheie de tip long-tail.
Bineînțeles, dezavantajul este un volum de căutare mai mic. Așadar, trebuie să iei în considerare toate aspectele și să găsești un echilibru între efort și beneficiile potențiale.
În plus, clasarea doar pentru cuvinte cheie cu volum mare de cuvinte cheie nu este întotdeauna posibilă.
Adevărul este că, în calitate de site nou, pur și simplu nu vei fi capabil să te clasezi pentru cuvinte cheie importante. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să încerci acest lucru odată ce te stabilești pe piață și obții o anumită autoritate.
Totul constă în a vă evalua șansele reale. Metrica numită dificultate a cuvintelor cheie te poate ajuta în acest sens.

Dificultatea cuvintelor cheie

Odată ce ai găsit cuvintele cheie pentru care vrei să te clasezi, va trebui să afli cât de greu va fi, prin evaluarea concurenței. Aceasta se exprimă de obicei cu metrica numită dificultate a cuvintelor cheie.
În majoritatea instrumentelor, valoarea dificultății cuvintelor cheie este indicată pe o scară de la 0 la 100. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai greu să te clasezi pe locul 1 în SERP pentru cuvântul cheie respectiv.
Se bazează pe autoritatea paginilor care se clasează pentru cuvântul cheie dat.

Urmărind dificultatea cuvintelor cheie:

  • Vei obține o imagine de ansamblu foarte bună despre care sunt cuvintele cheie ” importante” și jucătorii „importanți” din nișa ta
  • Vei putea să identifici cuvintele cheie pentru care ai o șansă reală să te clasezi
  • Vei putea economisi mult timp concentrându-te pe cuvinte cheie care îți pot aduce rezultate chiar dacă nu ai încă multă autoritate

Notă: Valorile de dificultate a cuvintelor cheie pot varia în diferite instrumente – poți vedea un scor 30 într-un instrument și 50 în altul pentru exact același cuvânt cheie.
Acest lucru se datorează faptului că calculele se bazează pe metrici și algoritmi ușor diferiți. Important este să compari rezultatele în cadrul unui singur tool.

Relevanța cuvintelor cheie

Nu în ultimul rând, cuvântul cheie trebuie să fie relevant. Cel mai simplu mod este să faci o analiză SERP adecvată pentru a afla acest lucru:

  • Dacă ești capabil să concurezi cu site-urile din prima pagină SERP (vezi partea anterioară despre dificultatea cuvintelor cheie)
  • Care este intenția de căutare din spatele cuvintelor cheie pe care vrei să le optimizezi
  • Privind SERP-ul, poți identifica care este intenția de căutare din spatele interogării și dacă aceasta se potrivește cu conținutul tău.

Există 4 tipuri diferite de intenție de căutare:

  • Navigare – căutare a unui anumit site web/marcă
  • Informațională – căutare de informații generale
  • Tranzacțională – utilizatorul dorește să cumpere ceva online
  • Comercială – utilizatorul face cercetări înainte de cumpărare

Optimizarea conținutului

Se spune că conținutul este rege.
Oricât de clișeic ar suna, există mult adevăr în această afirmație. SEO și conținutul sunt interconectate.
(Cu alte cuvinte: nu are rost să faci SEO dacă conținutul tău este o porcărie).
De aceea, am decis să împărtășim câteva sfaturi practice pentru crearea unei strategii de conținut de succes.

Identificarea și organizarea subiectelor

Strategia ta de conținut ar trebui să se bazeze pe o înțelegere corectă a nișei tale și a nevoilor publicului tău.
Am abordat primul pas din acest proces – găsirea cuvintelor cheie potrivite – în secțiunea anterioară. Al doilea pas este identificarea subiectelor.
Acum, de multe ori cuvântul cheie este și un subiect de sine stătător. Dar nu este întotdeauna așa.
Priviți următorul exemplu:
Să presupunem că ai un blog de marketing online și vei găsi mai multe cuvinte cheie de genul:

  • cum să începi un blog
  • cum să creezi un blog
  • cum se începe un blog
  • cum să-ți începi propriul blog

Poți observa că, deși cuvintele diferă, toate se referă la același lucru – crearea unui blog.
Nu ar avea sens să creăm un articol separat pentru fiecare dintre ele. În schimb, le grupăm într-un singur subiect – cum să creezi un blog – și îl acoperim într-un ghid cuprinzător care ar putea fi potențial clasat pentru fiecare dintre aceste cuvinte cheie.
(Dacă faceți o analiză rapidă a SERP, veți observa că rezultatele căutării sunt aproape identice pentru toate acestea).
După ce ai stabilit subiectul, te poți întoarce la nivelul cuvintelor cheie și poți selecta unul care va reprezenta cel mai bine subiectul tău – cuvântul cheie de interes (numit și cuvântul cheie țintă).
Principiul de bază al strategiei de conținut pentru SEO este simplu:
1 pagină = 1 subiect = 1 cuvânt cheie
Pentru a selecta cuvântul-cheie țintă, trebuie să urmezi principiile de cercetare a cuvintelor-cheie pe care le-am abordat pe larg în secțiunea precedentă – ia în considerare volumul de căutare, dificultatea și relevanța acestuia.

Cum să organizezi subiectele?

O modalitate excelentă de a planifica și de a vă organiza subiectele este să folosiți așa-numitele noduri de conținut.
Un cluster de conținut este o colecție de pagini care sunt toate legate de un anumit subiect.
Paginile sunt interconectate și oferă o prezentare generală a subiectului, precum și informații mai profunde despre subteme.
Există două tipuri de conținut pentru a realiza acest lucru:

  1. Conținut pilon – o pagină pilon care oferă o prezentare generală a subiectului larg, vizând de obicei un cuvânt-cheie larg (de exemplu, fitness).
  2. Conținut cluster – paginile de suport care se concentrează în detaliu pe subpunctele din cadrul temei (de exemplu, beneficiile fitnessului, haine pentru fitness, greșeli frecvente facute în fitness)

Această strategie are multiple beneficii:

  • Oferi mai multă valoare cititorilor tăi prin acoperirea fiecărui subiect în detaliu – nu trebuie să viziteze alte site-uri web pentru a afla totul despre un anumit subiect
  • Ești obligat să îți planifici și să îți structurezi conținutul și să acoperi sistematic toate cuvintele cheie importante din nișa ta
  • Îți crești autoritatea în anumite subiecte prin interconectarea paginilor care sunt strâns legate din punct de vedere tematic
  • Te concentrezi pe optimizarea cuvintelor cheie
  • Odată ce ai un cuvânt cheie țintă, ar trebui să îl folosești pentru a-ți optimiza pagina pentru subiectul dat.

Iată o listă cu toate elementele posibile în care poți folosi cuvântul cheie țintă:

  • Meta-titlu și meta descriere
  • URL
  • Titlul și subtitlurile
  • Corpul textului
  • Metadatele imaginii
  • Textul de ancorare al legăturilor interne

Meta titlu și metadescriere

Introducerea cuvântului cheie principal în eticheta de titlu (și, într-o măsură mai mică, în metadescriere) este foarte importantă. În mod ideal, cât mai aproape de început.
Dacă scrii despre un anumit subiect, este firesc ca cuvântul-cheie vizat să apară în elementele on-page care rezumă conținutul paginii.

URL

URL-urile tale trebuie să fie scurte și ușor de citit. Nu este cel mai important factor SEO, dar poate ajuta.
Unul dintre beneficii: Dacă cineva creează un link către pagina ta cu așa-numitul „naked URL”, backlink-ul va include cuvântul cheie pe care te concentrezi.

Titlurile și corpul textului

Este cea mai bună practică să folosești cuvântul tău cheie focal în titlul H1 al paginii. Dacă este cazul, acesta poate fi utilizat în unele dintre subtitluri.
În cele din urmă, ar trebui să apară în corpul textului de câteva ori.

Calitate mai bună

  • Acoperă subiectul mai amănunțit decât concurenții tăi (poți să te uiți literalmente la paginile din top și să încerci să îți dai seama ce se poate face mai bine)
  • Furnizează informații și date mai actualizate
  • Oferă mai multă expertiză ( prezintă informații de la experți din nișa ta) și încredere (citează surse de încredere)
  • Fii original, folosește date unice, oferă unghiuri noi, fă experimente
  • Creează legături către alte resurse relevante de înaltă calitate

Este „linking-out” către alte site-uri web bun pentru SEO?

Mulți oameni se tem să facă linkuri către alte site-uri web, deoarece nu vor să își „trimită vizitatorii în altă parte”. Adevărul este că stabilirea de legături către alte resurse de calitate poate fi bună din punct de vedere SEO.
Crearea de linkuri către conținuturi relevante ajută la consolidarea semnalelor de actualitate ale paginilor tale. Îl poate ajuta pe Google să înțeleagă mai bine contextul site-ului tău și aduce un plus de valoare pentru vizitatorii tăi.

Un design mai bun

  • Utilizează un aspect unic pentru cele mai importante părți ale conținutului tău.
  • Adaugă suporturi media spectaculoase din punct de vedere vizual (ilustrații, infografice, grafice, gif-uri, capturi de ecran, videoclipuri)
  • Folosește propriile ilustrații și evită fotografiile stock
  • Oferă un UX mai bun
  • Asigură-te că textul este lizibil (tipul și mărimea fontului) și că nu conține greșeli gramaticale
  • Evită paragrafele lungi de text – scrie paragrafe scurte, ușor de digerat
  • Folosește elemente de navigare (de exemplu, un cuprins) pentru paginile mai lungi
  • Adaugă citate, casete de informații, liste cu buline, propoziții cu caractere îngroșate
  • Optimizează aspectele tehnice

Lungimea conținutului

Mulți oameni cred că lungimea conținutului este unul dintre factorii de clasificare. Există un studiu bine-cunoscut realizat de Backlinko care arată că postările cu aproximativ 2.000 de cuvinte s-au clasat mai bine în Google.

În prezent, nu creez niciodată bloguri mai mici de 2.000 de cuvinte, dacă obiectivul meu este să mă clasez pentru un cuvânt cheie.
De fapt, pentru a dovedi eu însumi acest lucru, am lansat un site nou, Content Hacker. Acesta a fost experimentul meu privind „lungimea conținutului”. Aș putea să mă clasez cu doar 11 bloguri pentru cel puțin câteva zeci de cuvinte cheie, dacă acele bloguri ar fi „mega-bloguri” de 5.000 de cuvinte fiecare?
În mai puțin de trei luni, ne-am clasat pe 2.500 de poziții de cuvinte cheie. Cele mai multe dintre cele 11 bloguri ale mele sunt deja clasate în Google pentru cuvântul cheie pe care se concentrează. Cât de nebunesc este acest lucru?!
Ideea este că, în calitate de autor, nu poți să „blufezi” pentru a ajunge la 2.000-5.000 de cuvinte pe topicul tău. Și pentru a câștiga aceste clasări – pentru a obține acel calificativ „Expertiză – Autoritate – Încredere” de la Google – trebuie să fii un expert în domeniu.
Lungimea conținutului și caracterul cuprinzător al acestuia verifică, practic, acea căsuță „expert”. Din nou, nu există nicio scurtătură. Trebuie să fiți un expert în subiectul despre care scrieți și trebuie să dovediți acest lucru atunci când scrieți conținut.

Perspectiva expertei Julia McCoy

Content marketer, fondatoarea Express Writers

Audit SEO 100% Gratuit

Beneficiază de asistență la fiecare pas datorită unei echipe de experți în Digital Marketing. Te vom ajuta să faci performanță în mediul online pe fiecare canal ales de tine.

2 + 8 =

Îmbrățișează toate oportunitățile de dezvoltare. Atrage mai mulți clienți.

Ia legatura cu clienții tăi oriunde s-ar afla în timpul călătoriei lor online.

Optimizare SEO

Optimizare SEO